Langduringe stress verminderen met Cryotherapie

24/03/2017

 

 

Veel is gezegd en geschreven over de relatie tussen lichaam en geest respectievelijk materie en energie.

 

Bedenken we dat de hersenen slechts weerkaatsen en acties in gang zetten als gevolg van wat ze waarnemen, dan liggen veel interventies tussen lichaam en geest meer voor de hand.

 

Eén van die interventies is de aanmaak van het stress hormoon cortisol ingeval van (vermeende) stress.

 

Symptomen / gevolgen van langdurige stress

 

Langdurige stress kan fysiek zorgen voor afbraak van onder andere spiermassa, botten en haaruitval. Mentaal leidt dit tot geen energie meer hebben om dagelijkse routines en werkzaamheden te ondernemen.

"Langdurige stress leidt dus tot overmatige aanmaak door de bijnieren van het hormoon cortisol".

Een te hoog langdurig stressniveau kan leiden tot een uitgeputte bijnier, een burn-out. Bij een uitgeputte bijnier kan het lichaam juist onvoldoende cortisol aanmaken en ontstaan er allerlei ontstekingen en klachten.

 

Zo kan langdurige stress, naast cortisol, andere hormoonklieren onder druk zetten zoals onze schildklier en geslachtsklieren.

 

Daarnaast heeft stress ook een negatieve uitwerking op onze spijsvertering. Teveel druk op het cortisolsysteem kan er dus voor zorgen dat meerdere systemen als dominostenen omvallen.

 

Dit vertaalt zich in verschillende soorten klachten, waaronder:

 • Moe opstaan

 • Onverklaarbare ontstekingen

 • Het wegvallen van stressbestendigheid

 • Darmklachten

 • Gevoel van veroudering.

 

Dus onder bovengenoemde klachten of kwalen ligt dus een stressbron als oorzaak. De remedie, het zal niemand verbazen, gegeven bovenstaande, is het in balans krijgen van ons stress-systeem. Maar hoe?

 

Aanpakken van langdurige stress

 

 1. Ten eerste door een balans tussen inspanning en herstel te realiseren. Herstel is geestelijk te realiseren via mediatie en mindfulness, lichamelijk door een goede nachtrust.
   

 2. Ten tweede in combinatie met hormoonfactorproof voedingspatronen en bewegingsoefeningen die lichaam en geest positief stimuleren waardoor een echte levensstijl aanpassing gecreëerd wordt.
   

 3. Ten derde door het stimuleren van geluk hormonen. Met behulp van Cryotherapie wordt het geluk hormoon endorfine aangemaakt.  Endorfine is het snelst werkende antistresshormoon. Het is een natuurlijk antidepressivum en een natuurlijke angstremmer. Bovendien beschermt endorfine ons tegen vele ouderdomsverschijnselen.

 

Resultaat is vaak duidelijk merkbaar na 20 cryo behandelingen in combinatie dus met ontspannende bewegingsoefeningen en hormoonfactorproof voeding. Met als winst een gebalanceerde levensstijl en een blijer leven.

 

Herken je jezelf in het hier bovenstaande? Bel dan voor een afspraak als deze aanpak je ook aanspreekt!

 

Voor nu, geniet van het mooie weer! ik heb net mijn hormoon-proof lunch op en stap nog even de cryo in ;) 

 

- Dr. Bob Out

www.cryofit.nl

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Cryofit

Een product van Pragma Boutique B.V.

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle

​© 2019 by Cryofit