Cryologisch: Zo maakt cryotherapie jou immuun

27/06/2017

 

‘Laat me niet in de kou staan!’ Het is een veel gehoorde uitdrukking. Maar hoe slecht is het om in de kou te staan? Is het wel slecht?

 

 

 

Oude wijsheid

 

De Egyptenaren gebruikten al 2500 jaar voor Christus koude behandelingen om blessures en ontstekingen te behandelen. Later in de tijd zien we dat ook Hippocrates koude gebruikte om pijn, zwellingen en bloedingen te reduceren. Van Napoleons chirurg Larrey is bekend dat hij amputaties vliegensvlug uitvoerde door met kou te werken.

 

In 1978 ging het proces een grote stap verder, de Japanse wetenschapper Yamauchi bouwde op basis cryogene (betekent koudmakend) vloeistof een cabine die een lage temperatuur kon creëren om reumatische artritis tegen te gaan.

 

Een cryogene vloeistof die bijvoorbeeld daaraan voldoet is vloeibare stikstof, dat gas wordt (dat wil zeggen gaat koken) bij -195.8 graden Celsius. Zo zag de eerste cryo cabine het daglicht. De moderne cryo cabine, werkt nog steeds met stikstof en bereikt zijn optimale werking bij 140 graden Celsius onder nul en voor een duur van 3 minuten.

 

 

Boost voor je immuunsysteem
 

 

Wil je geen anti-griepinjectie en wil je je ook geen griep oplopen? Kies dan voor de cryo cabine. Het bevordert je immuunsysteem.

 

Na een cryotherapie treedt er een stijging op van het aantal witte bloedcellen. In het endocriene systeem zien we een stijging van noradrenaline, adrenocorticotroop hormoon (ACTH), en Bèta-Endorfine (tegen pijn).

 

ACTH, letterlijk vertaald als bijnierschorsstimulerend hormoon, wordt naast een aantal andere hormonen aangemaakt in de adenohypofyse (hypofysevoorkwab).

 

ACTH stimuleert de aanmaak van hormonen in de schors van de bijnier. De hormonen die gestimuleerd worden zijn:

 

  1. Aldosteron: heeft een belangrijke functie bij het regelen van de mineraalhuishouding en waterhuishouding.
     

  2. Cortisol heeft als belangrijke functies het stijgen van bloedsuikerspiegel en het remmen van ontstekingen en te heftige immuunreacties.

 

Vind je dit te ingewikkeld? Bedenk dan dat cryotherapie het volgende voor je doet: het verhoogt je weerstand en libido, verbetert je daadkracht en mentale veerkracht.

 

"Cryotherapie vermindert stress, heeft een positieve invloed op je huid en stimuleert gewichtsvermindering".

Bovenal wordt de bloedsomloop geactiveerd zodat zuurstof en voedingsstoffen naar organen en weefsel worden getransporteerd en afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Ben je nieuwsgierig? Probeer het een keer!

 

Ik wens jullie een fijne dag toe, ik stap nog even de cryo in :)

 

-Dr. Bob Out

www.cryofit.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Cryofit

Een product van Pragma Boutique B.V.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

​© 2019 by Cryofit