Corrigeer je figuur met Cryolipolyse

03/11/2017

Het dilemma

We weten het allemaal, overtollig lichaamsvet stelt ons voor problemen. Het begint met het niet blij zijn met je eigen figuur, maar medisch gezien zijn er ook een aantal kwesties die daar nauw verband mee houden. Denk bijvoorbeeld aan problemen met hart en bloedvaten, diabetes II, overbelasting van gewrichten, slaapproblemen en ademhalingsproblemen waaronder apneu.

 

 

Geen ingrepen
Vet verwijdering lijkt dan een logische oplossing. Een voorbeeld van zo’n oplossing is chirurgische liposuctie. Hierbij wordt een instrument in het lichaam gebracht en vet weggezogen. Dat is niet altijd zonder risico’s, denk bijvoorbeeld aan infectie.

 

De technologie biedt uitkomst

Gelukkig is zo’n chirurgische ingreep niet meer nodig, zo zijn er tegenwoordig verschillende niet chirurgische technieken om het vetweefsel aan te pakken. Eén daarvan is door van buitenaf het oppervlak waar het vet zich bevindt te koelen. Dit staat bekend als cryolipolyse.

 

De oplossing: cryolipolyse

Door de cryolipolyse ontstaat er interactie tussen de energie van de afgegeven koud en het vetweefsel, waardoor het plaatselijk vet geleidelijk wordt afgevoerd.

 

De werking van cryolipolyse komt tot stand door de activering van het hormoon irisine en het hormoon fibroblast groeifactor 21 (FGF21). FGF21 is een hormoon dat geassocieerd wordt met activering van het bruine vet.

 

Het blijkt dat cryo in het algemeen invloed heeft op het basaalmetabolisme (energieverbruik van het lichaam in rust) en ook op het verzadigingshormoon leptine, dat voornamelijk door vetcellen wordt aangemaakt en dus zorgt voor het onderdrukken van het hongergevoel. Hierdoor zijn de resultaten van cryolipolyse blijvender van aard dan bijvoorbeeld liposuctie.

 

Het resultaat: niet alleen een beter figuur

Het resultaat van de lokale blootstelling aan de kou is dat we ons lichaam op tempratuur willen houden. De mitochondriën in de vetcellen, dit zijn de energiecentrales in onze cellen, zorgen dan voor de warmteproductie, zonder dat we gaan rillen van de kou. Over FGF21 is ook bekend dat het de insuline gevoeligheid verbeterd en steun biedt bij de bestrijding van een vervette lever zonder alcohol (NFALD). Er wordt geschat dat een kwart van de Nederlandse bevolking hier in meer of mindere mate aan lijdt.

 

Optimaliseer je resultaat

Na de behandeling is handmatige massage van om en de nabij 2 minuten een veilige en effectieve techniek om de resultaten van een cryolipolyse behandeling te verbeteren. Ruim water drinken is ook een must. Een uitgestippeld trainingsplan helpt daar ook bij (vraag naar de mogelijkheden). 

Ben je benieuwd of cryolipolyse jou ook kan helpen? Boek dan gelijk een gratis cryolipolyse-intakegesprek (circa 20 minuten) via deze link of bel naar +31 646 255 883.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Cryofit

Een product van Pragma Boutique B.V.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

​© 2019 by Cryofit